Trenger ikke motocrossførere god kondisjon?

September 15, 2019

Det er en misforstått sak at motocrossførere ikke trenger god helse, mosjon og kondisjon. Helse er viktig i alle former og i alt du gjør. Enten du kjører motocross, jobber på kontor eller som bygningsarbeider – alle trenger god mosjon på hver sin måte. Dette vil gi mer overskudd og glede til den enkelte.Er ikke hjernen skjerpet nok og ikke får i seg nok oksygen vil prestasjonsevnen din bli svært mye dårligere. Oksygenopptak er alfa og omega i alle slags sporter for økt konsentrasjon, prestasjon og ytelse i det du gjør. Kjøring i seg selv krever enormt fokus, og da kan du tenke hvor mye motocross krever.

Sammenlignet med ridning

Du tenker kanskje at også de som sitter på hesteryggen ikke trenger noen form for kondisjonstrening? Vel, har du sett sprangridning hvor de står i salen under hele økten, så ser du hvorfor de nettopp trenger det. Det samme gjelder motocrossførere. En effektiv måte å trene kondisjonen på, er for eksempel med racersykkel.Motocrossførere står nemlig oppreist på sykkelen og bruker kjernemuskulatur til å svinge, holde seg oppreist og føre sykkelen – noe du også gjør når du sykler vanlig. Derfor er kondisjonstrening ekstra viktig for også disse sjåførene. Du merker nok ikke dette selv før du har prøvd sporten – det er lett å dømme fra en tilskuers ståsted.

Hvor ofte skal du trene?

Ved å holde kroppen, hodet og sinnet i form i en slik sport som dette, vil en treningsøkt på 30 minutter 2–3 ganger i uken være tilstrekkelig, hvor du tar for deg en løpe- eller sykkeltur. Å teste seg selv ved å sykle løypen du til vanlig kjører kan også være en utfordring.Dessuten er det mange sykler som er laget for lengre løp, hvor du også må holde ut lenger som utøver. Konkurranser hvor ditt konkurranseinstinkt blir aktivert er også en vanlig gren innad motocross, og der kommer kondisjonstrening godt med. Er du i god form og godt trent, så yter du maksimalt.