Moto3

Moto3 er den tredje klassen innen F.I.M. roadracing. Dette er klassen under Moto2, og det er her mange starter karrieren innen roadracing. Fjorårets sesong ble vunnet av Maverick Viñales, men han skal kjøre i Moto2 denne sesongen. Moto2 er den mellomste klassen.

Årets sesong i Moto3 består av 18 løp. Løpene kjøres på de samme banene som løpene i Moto2 og MotoGP. Det første løpet ble kjørt 23.mars, og det skal kjøres løp både 13. og 27.april. Sesongen varer til 9.november.

Løpene kjøres på mange kontinenter. I løpet av sesongen er førerne innom Asia, USA, Europa og Australia, og i år skal de også kjøre et løp i Argentina. Dette løpet kjøres 27.april. Planen var å kjøre enda et løp i Sør-Amerika, og ha en sesong bestående av 19 løp, men det planlagte løpet i Brasil ble senere fjernet fra kalenderen.

Sesongens første løp ble vunnet av australske Jack Miller på KTM. Spanjolene Álex Márquez og Efrén Vázquez, begge på Honda, kom på andre og tredjeplass. Honda og KTM var de dominerende syklene blant topp ti. Ikke overraskende er det også disse to merkene som leder fabrikkmesterskapet, men det er bare kjørt ett løp.

De beste førerne i Moto3 får som regel tilbud om å flytte opp til Moto2. Dersom de gjør det bra der også, kommer de til den øverste klassen, som er MotoGP. Førerne i Moto3 er ofte unge og lovende stjerner, så det er vel verdt å følge med på dem. De kan bli store navn innen MotoGP om noen år.