Choppers

December 15, 2014

Choppers er en betegnelse på en spesiell form for motorsykkel. Historien bak navnet kommer trolig fra det engelske ordet chopped, som egentlig betyr hakket. Det som definerer en chopper motorsykkel er det at den enten har hatt et originalt utgangspunkt og så blitt ombygget, eller så er den bygget opp fra grunn av og har gjerne et veldig spesielt og originalt utseende.

Noen ting som man ser går igjen på en chopper motorsykkel er for eksempel at styret på sykkelen vil være veldig langt og i tillegg være satt opp med en spesiell vinkel. Rammen på sykkelen vil også se ganske spesiell ut, da det ofte ikke er satt inn demper bakerst på motorsykkelen. En chopper motorsykkel kan også være i en lengre modell og den vil også ha et større forhjul enn vanlig.

Det som også kjennetegner en chopper er at det gjerne blir gjort modifiseringer på de originale delene på motorsykkelen, eller så blir noen av de originale delene rett og slett fjernet. Et motorsykkelmerke som ofte blir brukt til å lage choppers er Harley Davidson. Det finnes noen choppers av merket Harley Davidson som er blitt veldig kjente og som også har blitt brukt i filmer.