Britiske motoGP-kjørere i Isle of Man-parade

January 29, 2015

Hvert år de siden 1911 har det blitt arrangert et motorsykkelløp på «Isle of Man» som er en selvstendig øy under Storbritannia. Løpet i 2014 fikk ekstra mye oppmerksomhet siden fire av de største britiske stjernene innen MotoGP deltok på en paraderunde før selve «PokerStars Senior TT»-løpet kom i gang.

De fire er Bradley Smith, Michael Laverty, Scott Redding og Cal Crutchlow, som selv er fra øya. Bradley Smith, som er på laget til Yamaha Tech Tre, gjorde en flott start på sesongen, ved å komme blant det fem første i Grand Prix of the Americas, åttende plass i Jerez og tiende i Le Mans.

Cal Crutchlow kjører Ducati, og tok en sjette plass i åpningsrunden, selv om han var på fjerde plass i Austin når han kræsjet. Han gikk glipp av Argentina GP på grunn av en skade men kom tilbake med en 11. plass i Le Mans.

Scott Redding som er på laget «Go&Fun Honda Gresini», innehar utmerkelsen å være den yngste føreren noensinne til å vinne et GP-løp. Han fullførte også på syvende plass i sitt første MotoGP. Han avsluttet blant de øverste femten i Argentina, Jerez og Le Mans.

http://www.mceinsurance.com/clubmce/media/images/riders/img_l/michael-laverty-mce-insurance-bsb-rider.jpg

Image credit: mceinsurance.com

Den siste av disse er Michael Laverty, som kjører for «PBM Aprilia» i premium-klassen i 2014. Han debuterte med MotoGP i 2013 med beste plassering en 13. plass i Spania, og fullførte 16. i fire av de fem første løpene i begynnelsen av 2014.